Print this page

BZK "Preporod" Gornji Vakuf u Gracu: nastavak putovanja

OBJAVIO 
Published: 20 Januar 2014
24664 Posljednji put obrađeno u: petak, 07 Mart 2014 13:43
Ocjenite
(0 glasova)

Oprostivši se sa svojim domaćinima  u ranim jutarnjim satima naše Društvo se ponovno zaputilo, ovaj put u pravcu Džemata Graz u Austriji.  BZK "Preporod" Gornji Vakuf je  iskoristilo putovanje i posjetilo navedeni Džemat gdje se pridružio već isplaniranom programu u tom Džematu.

Naše odredište je bilo vakufsko zemljište u Laubsgassenu u Grazu, gdje će se  ako Bog da graditi Islamski centar. Nakon toga  smo se zaputili prema starom Mesdžidu gdje smo se pridružili mektebskoj prezentaciji o Poslanicima (Sulejman a.s.) nakon čega je klanjan Podne namaz.Nakon podne namaza  predsjednik Filan Alija je prisutnima u kratkim crtama predstavio rad našeg Društva i njegovih članova, a tako je uradio  i  Enes ef. Omerović, glavni imam MIZ Gornji Vakuf-Uskoplje koji je rekao nekoliko riječi o važnosti ovakvih posjeta.Nakon svega za nas je organizovan ručak i posjeta znamenitostima ovog lijepog grada.

Ovu posjetu obilježilo je jedno prelijepo druženje, upoznavanje članova ovih različitih zajednica, razmjena raznih iskustava i ideja a isto tako jedan fenomenalan nastup i druženje.

Povratak  u rodni grad je planiran za 0,00 sati 19-0g ako Bog da.

Ponovo naglašavamo naše putovanje pomogli  su Općina Gornji Vakuf-Uskoplje, Rudnik uglja Gračanica, kao i naši privatnici: Benzinska pumpa „Esso petrol“ ,  Diskont „Bililo“ vlasnik Prijić Nasuf, Auto škola „GSL“ vasnika hadži Ismeta Gekića.

Iz Graca izvještava Sutko