Print this page

PREMIJERA PREDSTAVE "IZA SNA"

OBJAVIO 
Published: 26 Septembar 2016
13309
Ocjenite
(2 glasova)

U nedjelju 25.09.2016. godine u sali JU "Centar za obrazovanje i kulturu" dramska sekcija BZK "Preporod" je izvela premijerno prdstavu "Iza sna" a povodom obilježavnja dana općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Dramu je napisao Emir Hadžihafizbegović i ove godine je 20 godina o njenog prvog izvođenja u Tuzli. Dramska sekcija na čelu sa nastavnicom Zibom ovom dramom su željeli poentirati na zajedništvo i značaj zajednice u prihvatanju prošlosti.

Izvođenju drame prisustvovao je veliki broj građana koji nisu krili oduševljenje istom, kao i vjernom glumom glumaca amatera Dramske sekcije BZK "Preporod" Gornji Vakuf.

U povodu obilježavanja 20 godina od njenog izvođenja članovi sekcije pripremali su dramu dva mjeseca a objasniti njenu aktuelnost i danas je moguće upravo zbog aktuelnosti pitanja koja su još uvijek ostala bez odgovora.

Nakon predstave predsjednica BZK "Preporod" Gornji Vakuf Đenana Bajraktarević je uručila cvijeće, zahvalnicu i počasnu člansku kartu voditeljici dramske sekcije Zibi Hadžimehanović.